RSS

Danaj e ka seriozisht Shqipërinë Natyrale

23 Aug
Danaj: Dy pyetje per Genc Nimanbegun dhe Fatmir Xheken</p><br /><br /><p>I pyetur nga portali www.shqiperianatyrale.com, lidhur me deklaratat e bëra nga PDS, PSD, Forca dhe PD në Mal të Zi lidhur me kërkesën për anullimin e Konferencëaa së Londrës, kryetari I Listës për Shqipëri Natyrale, Koco Danaj, u shpreh ato nuk meritojnë vëmëndje se nuk kanë fakte brënda. Por meritojnë vëmëndje se përpiqen të tjetërsojnë thelbin e problemit dhe synojnë të fyejnë kombin shqiptar. Sipas Danaj: Për zotërinjtë Nimanbegu dhe Xheka që nxituan të deklarohen se nuk ka nevojë të anullohet konferenca e Londrës, mjaftojnë dy pyetje që ata nuk ju japin dot përgjigje.</p><br /><br /><p>Pyetja e parë është: Mal I Zi ka qënë shtet I pavarur deri në vitin 1919, pra deri në Konferencën e versajës. Pas kësaj konferencë, Malit të Zi ju anullua pavarsia dhe u krijua mbretëria sërbokroaatosllovene. Asko kohe, në Mal të Zi filloi një luftë e ashpër midis përkrahesve të pavaarsisë dhe kundërshtarëve të saj, që në histori hyri si lufta e ‘jeshilëve me të bardhët” . Por Konferenca e versajës u shpërbë, në fillim nga Hitleri dhe më vonë sepse u shpërbë vet ish-Jugosllaavia. Në vënd të saj mbeti vetëm Unioni Serbi-Mal I Zi. Pyetje për shqiptarët Nimaanbegu dhe Xheka? Pse Mal I Zi nuk pranoi të integrohej në BE sëbashku me Sërbinë, por kërkoi me insistim ti kthehej pavarsia?. Dhe atë e reaalizoi. Pra duke shpërbërër përfundimisht Konferencën e Versajës. Atëhere, pse ajo që është e drejtë për 250 mijë malazez, nuk qënkaa e drejtë për miliona shqiptarë, të cilët e shpallën pavarsinë në 28 Nëntor 1912, por që ua anulloi Londra me vendimet e saj. Kur u anullua Versaja, pse të mos aanullohet edhe Londra? Nimanbegu dhe Xheka, ndjehen shqiptaaarë apo janë thjesht të regjistruar si të tillë dhe ndjehen ndryshe?</p><br /><br /><p>Pyetja e dytë: Cili është vendimi që qyteti I Ulqinit I përket Malit të Zi? Në Kongresin e Berlinit nuk ka një vendim të tillë, përkundrazi, bëhet fjalë për Plavën e Gucinë. A e dinë zotërinjtë se Ulqini ju dha Malit të Zi me kon cension në vitin 1982 për 100 vjet? Dhe a duhej që njqësoj si Honkongu apo Makao, pas 100 vjtësh ti kthehej Shqipërisë? Ata mund të thonë se nuk e dijnë. Por padituria nuk është argument.</p><br /><br /><p>Danaj përfundoi duke thënë se vetëm duke anulluar edhe vendimet e Londrës 1913, Ballkani do qetësohet. Përndryshe, nuk do të ketë qetësi, stabilitet. Drejtësia e Vonuar nuk mund të jetë për shqiptarët Drejtësi e Cunguar
Danaj: Dy pyetje per Genc Nimanbegun dhe Fatmir XhekenI pyetur nga portali www.shqiperianatyrale.com, lidhur me deklaratat e bëra nga PDS, PSD, Forca dhe PD në Mal të Zi lidhur me kërkesën për anullimin e Konferencëaa së Londrës, kryetari I Listës për Shqipëri Natyrale, Koco Danaj, u shpreh ato nuk meritojnë vëmëndje se nuk kanë fakte brënda. Por meritojnë vëmëndje se përpiqen të tjetërsojnë thelbin e problemit dhe synojnë të fyejnë kombin shqiptar. Sipas Danaj: Për zotërinjtë Nimanbegu dhe Xheka që nxituan të deklarohen se nuk ka nevojë të anullohet konferenca e Londrës, mjaftojnë dy pyetje që ata nuk ju japin dot përgjigje.Pyetja e parë është: Mal I Zi ka qënë shtet I pavarur deri në vitin 1919, pra deri në Konferencën e versajës. Pas kësaj konferencë, Malit të Zi ju anullua pavarsia dhe u krijua mbretëria sërbokroaatosllovene. Asko kohe, në Mal të Zi filloi një luftë e ashpër midis përkrahesve të pavaarsisë dhe kundërshtarëve të saj, që në histori hyri si lufta e ‘jeshilëve me të bardhët” . Por Konferenca e versajës u shpërbë, në fillim nga Hitleri dhe më vonë sepse u shpërbë vet ish-Jugosllaavia. Në vënd të saj mbeti vetëm Unioni Serbi-Mal I Zi. Pyetje për shqiptarët Nimaanbegu dhe Xheka? Pse Mal I Zi nuk pranoi të integrohej në BE sëbashku me Sërbinë, por kërkoi me insistim ti kthehej pavarsia?. Dhe atë e reaalizoi. Pra duke shpërbërër përfundimisht Konferencën e Versajës. Atëhere, pse ajo që është e drejtë për 250 mijë malazez, nuk qënkaa e drejtë për miliona shqiptarë, të cilët e shpallën pavarsinë në 28 Nëntor 1912, por që ua anulloi Londra me vendimet e saj. Kur u anullua Versaja, pse të mos aanullohet edhe Londra? Nimanbegu dhe Xheka, ndjehen shqiptaaarë apo janë thjesht të regjistruar si të tillë dhe ndjehen ndryshe?Pyetja e dytë: Cili është vendimi që qyteti I Ulqinit I përket Malit të Zi? Në Kongresin e Berlinit nuk ka një vendim të tillë, përkundrazi, bëhet fjalë për Plavën e Gucinë. A e dinë zotërinjtë se Ulqini ju dha Malit të Zi me kon cension në vitin 1982 për 100 vjet? Dhe a duhej që njqësoj si Honkongu apo Makao, pas 100 vjtësh ti kthehej Shqipërisë? Ata mund të thonë se nuk e dijnë. Por padituria nuk është argument.

Danaj përfundoi duke thënë se vetëm duke anulluar edhe vendimet e Londrës 1913, Ballkani do qetësohet. Përndryshe, nuk do të ketë qetësi, stabilitet. Drejtësia e Vonuar nuk mund të jetë për shqiptarët Drejtësi e Cunguar.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 23, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: