RSS

Gjokë Martini po sulmohet nga ish bashkepunëtorët e UDB-së Jugosllave sepse e ngriti grushtin para bustit të komandantit legjendar Adem Jashari

08 Sep
Photo: Kryeqendra shqiptare ne Amerike te cilen e themeloi dhe e udheheqi me vite te tera atdhetari i madh Gjoke Martini.Ne kete qender mereshin vendime per veprimtari patriotike ne te cilen formohej strategjia anti-jugosllave,shkruheshin parulla dhe mbishkrime,behej organizimi per protesta , demonstrate dhe aktivitete te shumta ne mbeshtetje te kombit shqiptar ne trojet e tyre etnike,e sidomos atyre ne Kosove.Ne kete qender Gjoka filloi botimin e gazetes Albanian Herald,ne gjuhen shqipe dhe anglishte,gazete e cila u postohej te gjithe senatoreve dhe kongresisteve ne Washington.Kjo qender ishte e hapur per te gjithe shqiptaret vullnet te mire pa dallime fetare,ideologjike apo krahinore.Neper kete qender viteve 90ta kaluan me qindra e qindra shqiptar te ardhur nga Shqiperia e Kosova,te cilet Gjoka i strehonte , punsonte dhe transportonte falas me makinen e ti.Kjo qender ne qytetin e Hamtramickut ishte pasqyre dhe fotografi e kombit tone,te cilen e vizitoshin senator e kongresist dhe funkcionar te lart te qytetit dhe shtetit.Por mbas vizites qe i beri trojevet shqiptare filloj nje fushate e papar deri me sot kudra Gjoke Martinit nga ata te cilet ishin bashkepuntor te UDBes Jugosllave,te cilet tani po e quajkan vehten nacionalist shqiptar.
Shkruan: Lek Lulguri, ish deputet shqipëtar në parlamentin e Malit të Zi
Gjokë Martini po sulmohet nga ish bashkepunëtorët e UDB-së Jugosllave sepse e ngriti grushtin para bustit të komandantit legjendar Adem Jashari
Kryeqendra shqiptare ne Amerike te cilen e themeloi dhe e udheheqi me vite te tera atdhetari i madh Gjoke Martini.
Ne kete qender mereshin vendime per veprimtari patriotike ne te cilen formohej strategjia anti-jugosllave,shkruheshin parulla …dhe mbishkrime,behej organizimi per protesta , demonstrate dhe aktivitete te shumta ne mbeshtetje te kombit shqiptar ne trojet e tyre etnike,e sidomos atyre ne Kosove. Ne kete qender Gjoka filloi botimin e gazetes “Albanian Herald”, ne gjuhen shqipe dhe anglishte, gazete e cila u postohej te gjithe senatoreve dhe kongresisteve ne Washington.
Kjo qender ishte e hapur per te gjithe shqiptaret vullnet te mire pa dallime fetare, ideologjike apo krahinore. Neper kete qender viteve 90-ta kaluan me qindra e qindra shqiptarë te ardhur nga Shqiperia e Kosova, te cilet Gjoka i strehonte , punësonte dhe transportonte falas me makinen e tij.
Kjo qender ne qytetin e Hamtramickut ishte pasqyre dhe fotografi e kombit tone,te cilen e vizitonin senatorë e kongresistë dhe funksionar te lartë te qytetit dhe shtetit. Por, mbas vizites qe i beri trojevet shqiptare filloj nje fushate e paparë deri me sot kunder Gjoke Martinit nga ata te cilet ishin bashkepuntorë te UDB-es Jugosllave, te cilet tani po e quajkan vehten nacionalist shqiptar.
 
Leave a comment

Posted by on September 8, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: