RSS

AA Vision – ME SHQIPTARËT E AMERIKËS – Qazim Doda: NAIM BALIDEMAJ

22 Oct

Analizë rreth gjendjes së shqiptarëve në trojet e pushtuara nga Mali i Zi.
Në studio Naim Balidemaj, redaktor për Ballkanin pranë AA Vision. Balidemaj është publicist, poet dhe analist politik i njohur në Kosovë dhe SHBA.
Në këtë analizë flitet edhe rreth takimet që disa “shoqata”, “fondacione” e organizata patriotike, humanitare dhe trevore po i bëjnë me dyer të mbyllura me liderët e Malit të Zi duke i mbajtur të fshehta bisedimet me ta të cilat nuk po sjellin dobi për shqiptarët që jetojnë në trojet e pushtuara.
Takimet që u organizuan nga një organizatë shqiptaro-amerikane e quajtur NAAC (Nation Albanian American Council) u bënë së pari në Washington DC me kryeministrin malazez Milo Gjukanoviq në Prill 2014 dhe më vonë në Shtator 2014 u mbajt takimi tjeter me kryetarin e kuvendit të Malit të Zi Ranko Krivokapiq.
Të dyja këto takime u shfrytëzuan nga udhëheqësit malazez për t’i futur diasporen shqiptaro-amerikane nën ambrellen e vet.
Ka zëra nga këto grupe e shoqata se po bëhen takime në emër të mbrojtjes së të drejtave të shqiptarëve në trojet e pushtuara nga Mali i Zi. Mirëpo, vet mbajtja e takimeve konspirative dhe mbështetja që po u jepet liderëve malazez nga diaspora tregon se këto takime nuk janë në dobi të shqiptarëve.
Ju urojmë shikim të këndshëm!
Stafi i AA Vision

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 22, 2014 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: