RSS

Sh.K.A “Jehona Shqiptare”nga Tirana thyen kornizat e Shqipërisë drejt Kosovës ,Maqedonisë, Malit të zi,Turqisë,Athinës dhe Diasporës Shqiptare!

27 Dec

 

asllan 1

Nga Asllan Dibrani

Shoqata Kulturore Artistike”Jehona Shqiptare” është një shoqëri që ka grumbulluar  artistet ,valltaret ,këngëtaret ,dramaturgët dhe recitatorë ma të mirë të Shqipërisë.  Organizon aktivitete që i përkasin të gjithë shtresave dhe moshave duke ruajtur tradicionalen shqiptare.

Shoqata Kulturore Artistike”Jehona Shqiptare” është themeluar në vitin 2007, ku për gjitha këto vite kanë  dhënë koncerte brenda dhe jashtë vendit.

Kujtimi më mbresëlënëse është që SH.K.A”Jehona Shqiptare” me Trupën e saj më prestigjioze në Shqipëri kanë dhënë të parin  në Tiranë  me rastin e” Pavarësisë së Kosovës” martire,kur hyni  në  Nato Shqipëria,për 100 vjetorin e Pavarësisë në  pallatin e Kongreseve etj.

Me kryetaren zonjën  Zamira Korançe e Shoqatës Kulturore Artistike “Jehona Shqiptare”  patëm rastin të takohemi në turneun e saj në Evropë në  qytetin e  Shtutgardit  në Gjermani. Mësuam shumë gjëra mbi kulturën, artin dhe   synimet  e kësaj shoqërie  që t’i thyen kornizat e  Shqipërisë drejt Kosovës ,Maqedonisë, Malit të zi,Turqisë, Athinës  dhe Diasporës Shqiptare!

-Zonja Zamira Korançe një  grua modeste    me një kulturë të lartë, po me një shpirt dhe zemër të thyer për çalimet e   kombit shqiptar   në fushën politike  atë të kulturës dhe  atë ekonomike biseduam  gjerë e gjatë,por kësaj here qëllimi ynë ishte të përqendrohem   në prononcimet e saj lidhur me  SH.K.A”Jehona Shqiptare” ,për planet, projektet  dhe synimet e saj.

PËRSHKRIMI I PROJEKTIT

Shoqata Kulturore Artistike “Jehona Shqiptare” është e motivuar të zhvillojë dhe organizojë veprimtari të gjëra, të cilat në thelb kanë identitetin kulturor kombëtar ndaj  të gjithave krahinave ku flitet,aktrohet dhe interpretohet shqip.

asllan 2

asllan 3

Pamje  nga Shoqata Kulturore Artistike “Jehona Shqiptare” ne koncertet paraprake

Këto veprimtari ju përkasin të gjitha moshave duke filluar të artistët talent të rinj e deri të ata  më mosha më  të mëdhenj.

“Jehona Shqiptare” e bën të besueshëm veprimtarinë e sajë, bazuar në figurat e njohura të “Artit dhe  Kulturës Kombëtare”, me interpretues të mirëfilltë të këngës, valles, fjalës artistike të artit nacional nga mbare  vlerat  e saj në zhanret e ndryshme si më poshtë:

REALIZUESIT E KËTIJ PROJEKTI JANË ARTISHTËT MA TË MËDHENJË TË SHQIPËRISË :

 • Margarita Xhepa(Kryetare e Trupës-Artistike.)
 • Reshat Arbana     (N\Kryetari Trupës- Artistike)
 • Arben Sinoni  (Drejtor Organizativ- artistike)
 • Bujar Asqeriu       (Udhëheqës artistik- skenarist)
 • Zamira Korançe  (Njëkohësisht producente e projektit)
 • Bashkim Abdulli       (Skenist )
 • Jorgo Papinxhi     (Regjizor-Kompozitor)

PJESËMARRËSIT KËNGËTAR DHE INTEPRETUES GJIGANTË ARTISTË SHQIPTAR:

Pjesëmarrës, këngëtarë e artistë të tjerë nga më të njohurit e skenës dhe ekranit, gërshetuar me brezin e ardhmërisë, si:

 

Margarita Xhepa, Artiste “MBRETËRESHË”e Kinematografisë Shqiptare “NDERI I KOMBIT”.

Artiola Toska, mjaft e njohur brenda dhe jashtë vendit, sidomos me zhanrin e Shqipërisë së mesme.

Preg Mrisha, këngëtar brilant, Profesor i Artit dhe i Kulturës Shkodër.

Dava Gjergjikëngëtare e trevave të veriut ,e folklorit Shqiptar Mirditor.

Mirush Kabashi, mjeshtër i madh i skenës e Kinematografis Shqiptare”NDERI I KOMBIT”

Reshat Arbana, Një ndër aktorët më brilantë të dramës e filmit, i njohur si një ndër artistët më të dalluar të çështjes shqiptare, i mirëpritur në Diasporën Shqiptare ”NDERI I KOMBIT”.Liljana Kondakçi  këngëtare e shume dekadave te kenges popullore dhe të lehtë shqiptare.

Irini Qirjako,këngëtare ,Brilante Bilbili i zhanrit  Polifonisë Labe 100%  MJESHTËR E MADHE.

Sabaet Vishnja,  këngëtare Bilbili e këngëve popullore Shkodrane.

 

Krahas këtyre gjigandëve të  kombit prezantojmë edhe tjerët artistë të rinj talent si:

 

 1. Zamira Korançe (Producente)
 2. Zef Bega (Bilbili këngës popullore )
 3. Blerta Bulica (Këngëtare e re)
 4. Teuta Skrapari (Këngëtare e Jugut)
 5. Elidona Lamnica (Koordinatore e spektaklit)
 6. Eqerem Tuga  (President  i Ansamblit ”SHQIPONJA” )
 7. Adrian Abdulli (Projekorist i Arti Grafik
 8. Shyhrete Beluli (Këngëtare popullor )
 9. Poni Këngëtare  Popullor Vlorniate
 10. Elisabeta Marku (Këngëtare SHKODRANE)
 11. Arben Sinani (Këngëtar Shqipris Mesme)
 12. Erisa Dragoshi  ( Këngëtare)
 13. Dylbar Abdulli (Tastjerist dhe Këngëtar Matjanë)
 14. Rexhep Çeliku (Korograf vallëtar e Ansamblit shtetit)
 15. Lili Cingu(Korografe Valltare Asamlit popullor )
 16. Eli Fara (Kèngètare e Princesha e zhanrit serenata Korçare)
 17. Eli Fara (Kèngètare e Princesha e zhanrit serenata Korçare)
 18. Rexhep Çeliku (Valltar i Ansamblit popullor)
 19. Ylli Bako (Kengetar)
 20. Valbona Peraj(Kèngètare) Super ARBNORE.)
 21. Silvana Brace (PREZANTUESE)
 22. Bujar Asqeriu ( Skenarist-Prezantuese)
 23. Drande Xhaj (Humoriste)
 24. Edmond Halili  (Humorist)
 25. Roela Demleka(GRIMJERE)
 26. Ilia Terpini(Fotoreporter)

asllan 4

Pjesëmarrës në turnetë e ndryshme  në prezantimin e tyre në koncerte të ndryshme  brenda dhe jashtë Shqipërisë. Këngëtarë dhe e artistë  shqiptarë nga më të njohurit e skenës dhe ekranit, gërshetuar me brezin e ardhmërisë.

SHKA ”Jehona Shqiptare” ka si qëllim që Kultura Artistike Kombëtare të jetë gjithmonë në pikësynimin e vlerave të bukura që ka trashëguar kombi ynë brez pas brezi. Shoqata Kulturore Artistike ”Jehona Shqiptare”që nga Viti 2007 ka dhënë shfaqje e realizuar Festivale brenda e jashtë vendit,ku ka synuar të ruaj me fanatizëm  vlerat e artit kombëtar mbi temat e tradicionales shqiptare shqip për çdo grup-moshe interpretuesish.

asllan 5

asllan 6

Pamje nga  koncertet e Shoqatës Kulturore Artistike “Jehona Shqiptare”dhe shfaqjet dramatike.

Zamira Korançe   gjatë  bindës na thotë se SHKA ”Jehona Shqiptare” vetëm në këtë vit kanë  dhënë koncerte në  të gjitha qytetet e Shqipërisë për fëmijët jetim, ku  kemi dhuruar dhe Abetare e 1 Qèrshor por dhe në katër shtete kemi shoqëruar Valltarët e Kombëtares tonë si me 16 Prill në Sarkarja në Turqi,përsëri me 6 Korrik 2014 në Bursa,me 3 Shtator në Spanjë,me 17 Tetor në Mal të Zi,dhe me 24 Tetor në Bullgari ku kemi marrë çmimin e I-rë ,kurse koncert kemi bërë  në Shkodër me 17 Dhjetor,  me 24 dhjetor në Tiranë kushtuar krishtlindjeve “EXPO CENTRE” për   25 dhjetor prapë kanë qenë me një koncert të madh  në një lokal të Tiranës.

-Pastaj zonja Zamire thekson “Jehona Shqiptare” organizon “Festivalin e Talentëve të Rinj mbar Kombëtar” ku do nisi me jurinë që në janar 2015-ës.

asllan 7

Pamje dalë me 31 Korrik 2014 në Burrel(Mat) me kryetaren e Bashkisë  së Burrelit z.Adelina Farrici ,Producente e Trupës”Jehona Shqiptare”.z.Zamira Korançe dhe  Znj:Margarita Xhepa “Mbretëresha e Kinematografisë Shqiptare  dhe ”Nderi  i Kombit”.

asllan 8

Silvana Braçen me veshje Kombëtare Leonardo Korançe, ku e ka recituar në Shkodër me 17 Dhjetor 2014  gjithë spektatorët janë ngritur nè këmbë duke e duartrokitur se ishte i vetmi talent vogëlush që  ka interpretuar në “Muzeun Historik Kombëtar” në  sallen”UNESCO”Tiranë, dhe në  Shkodër  me poezinëFLAMURI  KUQ E ZI”…!

O,Flamuri Kuq e Zi,
Në dorën e shqiptarit rritesh,
Kurë vdes njeriu i shtrenjtë,
Në gjysmë shtizë valëvitjesh.

Kur Shqipëria ka ndeshje,
Kush e e kush çohet në këmbë,
Për Ty Flamur Kuq e Zi,
Duke kënduar Hymnin Tuaj.

Për Flamurin Kuq e Zi,Betohen,
Kosovë,Çamëri për Një Shqipëri,
Gjithmonë po njësoj do vulvitesh Ti..
O,Flamuri Kuq e Zi..!

 

Juria e Festivalit për Talentët e Rinj Mbarë-Kombëtar do jenë:

 

1-Margarita Xhepa “Nderi  i Kombit”

2-Besim Zekthi e Aida Gjini(Koreografe të valltarëve).

3-Edmond Zhulali (Mjeshtri i madh i Interpretuesve Këngëtar 100% Shqip).

4-Bujar Asqeriu Mjeshtri Madhè(Prof. Dramaturg –Recitale ndaj talentève të rinj.)

5-Myfarete Laze Mjeshtre e Madhe (Juri e Interpretuesve të muzikës së lehtë shqiptare)

6-Silvana Braçe Prezantuese e  Festivaleve dhe  (Mbretëresha e buzëqeshur e ekranit pran  TV-ve)

7-Zamira Korançe Kryetare e SH.K.A”Jehona Shqiptare”Producente e Festivalit 2015″

Do përzgjedhim  artistët për në finale, ku do  të jetë Finalja me 1 Qershor  në Pallatin e Kongreseve  në Tiranë 2015.

Koncerte  në vazhdim do të  ketë në  Turqi  tek shqiptarët tanë si dhe 2 festivalet e valleve Kombëtare në Kanada. Kam nënshkruar një   kontratë me  Londrën jam në bisedime për okej thekson  ndër të tjera zonja Zamira Korançe.

Ju sjellim një poezi kushtuar “JEHONA SHQIPTARE” nga vet Zamira Korançe:

JEHONA SHQIPTARE TRIUMFON…1

1
Jehona Shqiptare triumfon ,
me krah hapur si shqiponjë,
Troket në familjet e tanë Shqiptarëve me alegri,
Nga Presheva në Prevezë,
nga Ilirida në Mal të Zi,troket Jehona Shqiptare,
shtëpi në shtëpi.
2
Troket Jehona Shqiptare me Artin shërues 100% Shqip ,
Pa dallim moshe race dhe feje….
Me artin jehonë e me krahë shqiponjë,
Frymzon bijnt e atdheut,kudo në botë,
Me Artin e paqes e me alegri ju shëron shpirtin,
Ju ofron pranë shpirtit Atdheun e Trojet Shqiptare.
3
Jehona Shqiptare ju dërgon me krahët e Shqipes,
Amanetin e Nënës Shqipëri,e t’parëve tanë…
Kudo që ju jetoni në botë o bashkëatëdhetar,
Amanet vendlindjen tuaj,
Gjakun e derdhur për trojet e vyera mos e harroni kurrë,
Gjuhën e bukur Shqipe ta ruani me shejntësi,
O bij e bija të Arbrit e Nënës Shqipëri.

Nga :Zamira Mira Korançe Tiranë,

asllan 9

Pamje nga  koncerti i fundit nga Shoqatës Kulturore Artistike “Jehona Shqiptare” me 25.12.2014 ne Tiranë,prezent ishte edhe kryeministri i Shqipërisë zoti Edi Rama.

Projekti  sipas programit që shihet ngulmon mbështetjen  e gjithë shqiptareve në botë nga e cila   duhet të  merrni parasysh mesazhin tonë dhe ndihmojeni projektin e Shoqatës Kulturore Artistike “Jehona Shqiptare” për realizimin e shfaqjeve prestigjioze që duam ta realizojmë në shtetin ku jetoni.

I bëjë thirrje   gjithë  Diasporës shqiptare që të përfitojnë nga  rasti ta  kthejmë sadopak vlerën ,artin dhe kulturën  shqiptare në   zemrat tona . Ti lëmë ato koncerte qe  nuk ju ngjajnë koncerteve  të mirëfillta  artistike , as me vlerë as me kulturë qe dominon   ma shumë  jo vlera dhe komercializmi nga  njerëz jo kompetent dhe të pa përgjegjshëm deri me sot. Emigrant shqiptar , kudo që jeni  në emrin e Trupës  Artistike nga SHKA “Jehona Shqiptare”  ju urojmë  Gëzuar festat e fundvitit  dhe suksese për vitin tjetër 2015. !  

Për fund ju sjellim mesazhin dhe thirrjen   nga kryetarja në emrin  e Shoqatës Kulturore Artistike “Jehona Shqiptare” Zonja Zamira Korançe për kontakte me komunitetin  shqiptar në Diasporën shqiptare.  Ju prezantojmë edhe numrin e telefonit  dhe Email-adresën si më poshtë.

 

Ju mirëpresim!
Me respekt nga  kryetarja e “Shoqatës Kulturore Artistike Jehona Shqiptare”
Zamira Korançe dhe Producente   e Trupës. Komunikimin mund ta keni  në tel Cel. :

00355 692130594 ose 00355 27 53 265   dhe jehonashqiptare@hotmail.com dhe

Znj:Margarita Xhepa Kryetare e Trupës”Jehona Shqiptare”Tiranè.

      

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 27, 2014 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: