RSS

Vizita e ambasadorit amerikan Donald Lu në ambasadën e Kosovës në Shqipëri është një ngjarje me rëndësi kombëtare

10 Mar
Vizita e ambasadorit amerikan Donald Lu në ambasadën e Kosovës në Shqipëri është një ngjarje me rëndësi kombëtare

Shkruan Ismet Sylejmani, Prishtinë

Me 5 Mars 2015,diplomacia shqiptare ne pergjithesi dhe ajo e Kosoves ne veçanti,perjetuan nje ngjarje me rendesi e cila do te mbetet e shenuar ne kalendarin diplomatik,si nje nga sukseset e medha te diplomacise se Kosoves,e cila per fatin e mire dhe te natyrshem ngjau ne Shqiperi,aty edhe ku duhej te ngjante! Ambasadori i Shteteve te Bashkuara te Amerikes z.Donald Lu,beri nje hap te panjohur diplomatik per diplomacine kosovare!

Ambasadori i Kosovës Ramiz Lladrovci me ambasadorin Amerikan Donald Lu

Ambasadori i Kosovës Ramiz Lladrovci me ambasadorin Amerikan Donald Lu

Takim i mëhershëm para disa muajsh ne Ambasadën Amerikane ndërmjet ambasadorit Lladrovci dhe ambasadorit Arvizu

Takim i mëhershëm para disa muajsh ne Ambasadën Amerikane ndërmjet ambasadorit Lladrovci dhe ambasadorit Arvizu

Ne diten e renies heroike dhe te nderimit publik te sakrifices biblike te Jasharavje te lavdishem,hyri ne ambasaden e Republikes se Kosoves,duke u bere ambasadori i pare amerikan dhe nder te rrallet ambasador boterore qe vizituan ambasaden e Kosoves prej se kur ajo u be e pavarur me 17 Shkurt 2008! Kjo vizite ishte dhe do te mbetet historike,sepse hyrja e ambasadorit amerikan ne ndertesen e ambasades se Kosoves ne Tirane,do te mbetet ngjarje e shenuar dhe me ndikim te pergjithshem pozitiv! Kontributi i te ngarkuarit me pune ne Ambasaden e Kosoves ne Shqiperi Ambasador Ramiz Lladrovci,pa dyshim se eshte i madh! Vellau i Gjeneralit te Lavdishem te UÇK-se Heroit te Kombit Fehmi Lladrovci,veprimtari i madh i çeshtjes kombetare dhe njeri prej themeluesve,komandanteve e bashkluftetareve te ngushte te Komandantit Legjendar te UÇK-se Adem Jashari, qe ne fillim te angazhimit te Tij ne kete detyre ne Ambasaden e Kosoves ne Tirane, beri hapin e pare te jashtezakonshem duke u bere i pari ambasador i Kosoves qe pritet personalish ne ambasaden e SHBA-ve ne Tirane nga ambasadori amerikan Aleksander Arvizu!

 
Leave a comment

Posted by on March 10, 2015 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: