RSS

Letër e hapur drejtuar bashkëvendasëve të Plavë e Gucisë

26 Mar
Mustaf Salihi Ahmetaj

Mustaf Salihi Ahmetaj

Raport për zgjedhjet e kuvendit të Fondacionit Plavë-Guci të mbajtura në New York me datën 22 Mars 2015

 

Të nderuar anëtar,

Të nderuar/a motra dhe vëllezër,

Bazuar sipas rregullores,  mandatit dhe statutit të Fondacionit Plavë – Guci, ne thirrëm kuvendin e anëtarëve te shoqatës tonë.

Mledhjen e hapi Gjovalin Nikçi  i cili propozoi  kryesuesin e zhvillimit të punimeve Xhevat Kukaj qe  të drejton kuvendin.

Kryetari i FPG, Esad Gjonbalaj propozoi për dy grupe të punës të përbëra nga jo-anëtarë  të kryesisë. Njëri për administrimin e zgjedhjeve, dhe tjetri numërimin e votave ku u aprovua nga të gjithë  anëtaret.

Esad Gjonbalaj ua  bëri me dije pjesëmarrësve  se bazuar në statutin e FPG-së, të drejtë vote kanë vetëm anëtaret e FPG-së. Klani me gansterët e vet filloi me pyetjet  e tyre se a duhet ne që nuk jemi anëtarë ta lëshojmë sallën. Ne të gjithë anëtaret u përgjigjem njëzëri se vetëm mund të shikoni.

Klani filloi ndërhyrjet dhe me akuzat e tyre fallce drejtuar kryetarit Esad Gjonbalaj dhe sekretarit Mustaf Ahmetaj duke shkelur rëndë në normën ma demokratike në statutin e FPG-së duke deklaruar se gjoja askush nga këta zotërinjë se ka parë këtë  statut.

Ishte  befasuese edhe pjesëmarrja ulët e anëtarëve të FPG-së  nga e cila merrnin pjesë vetëm 31 anëtarë të rregullt.

Klani kishte sjellur bashkëvendës (jo anëtarë të FPG-së) të cilët i kishte marrë nga rruga e që numëroheshin mbi 38 veta.

Klani  me kapot e veta ne krye ishte i përbërë nga një njeri mbi të cilin qëndrojnë akuza me dy raste te  krimeve. Edhe kreu i Deponisë në Martinaj i drejton pjesëtarët e klanit të cilët ishin anëtarë të kryesisë së  FPG-së  për ta kidnapuar këtë fondacion.

Klani kishte organizuar dhe sjellur bashkëvendës që nuk ishin anëtar dhe që kurrë nuk kanë qenë anëtarë të FPG-së të votojnë për ta dhe për pjesëtaret e tyre.

fondacioni

Klani kishte intimiduar në mënyra te ndryshme anëtarët e FPG-së para mbajtjes së Kuvendit.

Kuvendi mori skaje gangstere prej Klanit dhe tensioni shkoi deri në atë pikë sa u krijua  gjendje shumë e keqe.

Pjestarët që nuk ishin në kryesi (Gazmend Gjonbalaj, Shpend Haxhaj, Hatmane Prelvukaj, Salih Gjonbalaj, Hysen Ulaj, Beqir Gjonbalaj etj) u munduan të qetësojnë situatën  por pa sukses. Klani kishte agjenden e vet të kidnapimit  të fondacionit tonë.

Gjovalin Nikçi kërkon mbledhjen e Kryesisë jashtë sallës së Kuvendit. Kur dolëm jashtë, ai prononcoi se sot do të mbahen zgjedhjet. Gjovalini kërkoi mendimin e të gjithë anëtarëve dhe pastaj propozoi te votojmë për të shkelur statutin e FPG-së dhe të lejohet e drejta e të gjithë të pranishmëve për të votuar. Unë ju fola se ky veprim paska qenë i parapërgatitur dhe nuk e njoh ketë vendim ilegal.

Brenda, njëri ndër pjestarët e  “Grupit Qëllim Mirë” Hysen Ulaj në fjalimin e tij u tregoi të gjithëve se një javë më herët është vendosur se akuzat për mos funksionimin e mirë të FPG-së  të mbyllen dhe të tërhiqen  nga rrjetet sociale.

Gjovalini merr fjalën dhe ju deklaron se Kryesia ka marrë një vendim të jashtë- zakonshëm.

Katër anëtarë të rregullt të FPG-së e  lëshuan kuvendin para votimit ne shenje proteste me kete vendim ilegail. Ata ishin Shpend Haxhaj, Ismail Brahimi Qosaj, Gzim Balia Qosaj dhe djali im Flamur Mustafa Ahmetaj.

Klani, tërë kohën vazhdoi me akuza dhe gënjeshtra duke i njollosur të tjerët dhe fshehur veprat e  tyre duke pasur agjenda personale.

Flet-votimi mbaroi dhe në fund filloi dorëzimi i tyre ku një pjestar i klanit u pa kur solli shtat(7) flet-votime kurse të tjerët vetëm nga një.

Shkeljen e statutit të FPG-së nga disa anëtarë u tolerua sepse ishim të gjetur në një presion dhe nuk donim që të ndodhë diçka e keqe. Kryesia jo-legjitime u formua prej Klanit në emër të komunitetit. Shikoni fotot nëpër facebook ku mund të shihni vetëm Klanin. Vallë a është ky komuniteti i Plavë e Gucisë?

Inçizimet e zërit dhe fotografitë e postuara në facebook janë si evidencë se çka ndodhi me 22 Mars 2015 në kuvendin skanadaloz të shoqatës tonë të respektuar.

Klani ka penguar  aktivitetin e FPG-së  duke filluar prej vitit 1997 (vjeshtë) e deri sot. Unë jam dëshmitar për këtë sepse isha anëtar i kryesisë rreth 16 vite pa ndërpreje.

Të nderuar atdhetarë bashkëvendas, brenda disa ditësh do të shikoni dokumentet, proces-verbalin, kopjet, inçizimet e zërit dhe fakte të tjera përmes e-mail dhe rrjetit social facebook se si ka vepruar në mënyrë gangstere Klani që erdhi në Fondacionin Plavë e Guci.

Në shërbimin tuaj dhe të vendlindjes

Mustaf Salihi Ahmetaj

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on March 26, 2015 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: