RSS

AA Vision-ME SHQIPTARËT E AMERIKËS- Qazim Doda: Fatlum Vishesella – Dëshmor i Kombit

20 May

Ky emision i kushtohet Fatlum Visheselles, njërit nga dëshmorët e rënë në betejen e Kumanovës me e cila u zhvillua me 9-10 Maj 2015.
Fatlumi dhe bashkëluftëtarët e tij qëndruan heroikisht në luftën dy ditore kundër forcave të pushtuesit sllavo-maqedon.
Në betejën e Kumanovës u vranë:

Xhafer Zimberi – 1972

Valon Kabashi – 1985

Turgaj Gashi – 1978

Arben Rexhaj – 1971

Samit Kastrioit – 1975

Hisen Rushiti – 1965

Fatlum Vishesella – 1983

Mirsad Ndrecaj – 1979

Beg Rizaj – 1977

Nusret Kaloshi -1975.
Këtë emision po ja kushtojmë Fatlum Vihesellës për të treguar se si reaguan shqiptarët e Amerikës për vrasjen e luftëtarëve shqiptarë në këtë beteje.
Biseda zhvillohet me Shefki Mexhanin-daja i Fatlumit, si dhe me dy vizitorë që erdhën në kohën derisa po e shvillonim bisedën. Ata janë Fluturim Rizvani dhe Tomë Gjergji.
Për më shumë ndiqeni emisionin e përgatitur nga AA Vision/ New York
Ju dëshirojmë shikim të këndshëm!
Stafi i AA Vision

Lavdi dëshmorëve të rënë në betejën e Kumanovës!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 20, 2015 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: